maanantai 7. toukokuuta 2012

Herttuattarien syöksy ja painiMM-jääkiekkokisojen aikaan herttuattarien on jälleen pakko innostua urheilusta, tällä kertaa
kisakatsomo jää kuitenkin väliin koska nautimme kalliit lippumme mielummin nestemäisinä.
(tosin olemme mielellämme käytettävissä jos kutsu käy, varsinkin loppuotteluihin).
 Muistattehan etteivät herttuattaret koskaan jätä väliin perinteisiä Holmenkollenin hiihtofestivaaleja
joita myös Holmenkoolenin kisoiksi kutsutaan (norjaksi Holmenkollen skifestival tai Holmenkollrennen).Iloksenne päätämme nostaa blogimme tasoa kerrasta ja kutsuimme vierailevan kirjottajan;
AIDON POHOJALAASEN pitkänlinjan urheilutoimittajan.
Hän on sivutoimenaan tutustuttanut herttuattaret Urheilun saloihin -menestyksekkäästi.
Elikkä tässä teille pikku kirjoitus: Naiset / Urheilu.
( Herttuattaret ja Urheilu )Syöksyminen koko vartalolla sporttiin tarjoilijana Kassu Inha


Herttuattaren ja Laguksen urheilulliset taustat hyvin tuntevana kirjoittajan mieli teki istua koneen ääreen pohtimaan hieman sitä, mitä kotimainen ladyurheilu onkaan näissä Herttuattarissa menettänyt.

Varsinkin glamour-korkokenkäjuoksussa.


Herttuan urheilullinen kasvuympäristöhän liittyy juuri Lapuaan ja sen mahtiseuraan Lapuan Virkiään, jonka väreissä Herttua on oppinut ainakin syöksymään, vaikkakaan lajina ei ollut pesäpallo, vaan yleisurheilu. Niin paljon Herttua oli kuitenkin pesäpallo-otteluita syöksyineen seurannut, että luuli syöksyn liittyvän maaliin tuloon myös harrastamillaan pikamatkoilla. 
Tässäkö syy? - Lupaava ura keskeytyi!


Laguksen eräänlaisena kasvattajaseurana kirjoittaja pitää maineikasta painiseuraa Reposaaren Kuntoa, vaikka Lagus itse vannookin Porin Pyrinnön nimiin. Vaikka Lagus ihailikin nuoruudessaan komeakroppaisia painijoita, niin lähtemättömän vaikutuksen nuoreen ladyyn teki kuitenkin salskea sinisilmäinen koripallovalmentaja. Hetkessä Laguksesta tulikin koripallofani. Äkkinäiset syöksyt haasteista toiseen kuitenkin jatkuivat ja näin vanhemmilla vuosilla Laguksen suurin fanituksen kohde onkin pesäpallo syöksyineen.Välinekehitys saattoi vaikuttaa uran lyhkäisyyteen.


Pesäpallo syöksyileville ladyille voi kuitenkin käydä vaaralliseksi. Vaarallista syöksyt pesältä toiselle ovat juuri " isokeuhkoisille" kansallispeliämme harrastaville ladyille. Siinä voi nimittäin käydä heikosti. Keuhkot voivat vaikkapa repeytyä. Pienikeuhkoiset voivat hyvin jatkaa syöksyjään.Valitettavasti geenit pilasivat meiltä tämän lajin.


Olen myös usein harmitellut kollegoitten kommentteja ladyjen pesäpallo-otteluita selostaessa. En suurin surminkaan halua kuulla, että nyt lyötiin upeasti väliin tai saumaan. Tällaiset ilmaisut pitäisi julistaa pannaan. Tuskin Laguskaan, Herttuasta puhumattakaan moista ilmausta hyväksyisivät. Tuskin sitä hyväksyisi Herttuan syöksyjä maaliviivalle ihaillut kollegani Hannukaan, joka nykyisin tuntee painiurheilua altavippauksineen paljon paremmin kuin pesäpalloa. Hannunkin kasvattajaseura on juuri Lapuan Virkiä. Näin siis Hannu ja Herttua voivat kävellä käsi kädessä. Näyttävät ladyt, kuten Herttua ja Lagus, ovatkin seuranneet avoimin silmin myös molskin taitajia.Aina kannustamme näyttävästi käsi kädessä molskin taitajia.


Iloinen asia on kuitenkin se, että normaaliin parisuhteeseen erikoistuneet Herttuattaret ainoastaan fanittavat ladypesäpalloa, eivätkä itse missään vaiheessa ole sortuneet sen harrastajiksi. Vaarana olisi nimittäin ollut se, että Herttuattarien normaali parisuhde olisi muuttunut jossakin vaiheessa epänormaaliksi. Myöskään ladypaini ei mielestäni sovi naisille. Jos kerran Hannu urheilun suurkuluttajana voi kulkea Herttuan kanssa käsi kädessä, niin miksipä kirjoittaja ei voisi tehdä samoin Laguksen kanssa. Vaikka Lagus ihaileekin nykyisin syöksyviä Sotkamon Jymyn mestaripelaajia, niin Lagukselle itselleen syöksyt kävisivät hengenvaarallisiksi. Pysyköön siis kirjoittajan kanssa turvallisesti katsomossa.Turvallinen katsomo


...ei niin turvallinen katsomo


Selostuskoppi ( tekikö Mertaranta Kukkoset? )


VIP-Aitio


Permanto ( Superfanit aina hullaantuu )


Avokatsomo ( O-ou! Takatalvi yllätti )


Piippuhylly ( Ahdas mutta halpa )


Salakatsomo


Rangaistusaitio ( Mölli Keinonen istui täällä aina )


Ennenvanhaan kisakatsomot olivat laadukkaita.H.L = p.s. Urheilullinen ulkomaankirjeenvaihtajamme katosi jälleen...

Kuva VIP-Aitiosta, mutta maa epäselvä.

HerttuaLagus

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On niin hyvä ettei sanotuksi saa

Hanna kirjoitti...

Heippa Ladyt! Mulla on teille blogissani haaste!

ladybohemia kirjoitti...

Urheilullinen reportaasinne selkytti kristallinkirkkaasti jo arvaamanikin tosiasian: LadyBohemian paikka on VIP-aitiossa.

Lalli, enskerralla ota mut mukaan!

Lähetä kommentti